Marketing építőkockák

A fejlődő vállalkozás lehetősége kezdőknek és haladóknak

A jól működő vállalkozások nem egy területen nyújtanak kimagasló teljesítményt, hanem a megfelelően felépített és összekapcsolt láncszemek adják az erősségét és tartosságát. 

Vállalkozónak lenni hatalmas kihívás, hiszen az alkalmazotti léttel ellentétben neked, vállalkozónak senki nem garantálja a havi fixet, sőt… Lehet, hogy hatalmas lelkesedéssel és energiával kezdtél a vállalkozói létbe, és amíg a lelkesedés segít, mindent meg is teszel a siker érdekében. De mi lesz akkor, ha az álmodat csak sokára érheted el?

Vannak olyanok is, akik viszont kényszerből vállalkoznak és csak kevés örömöt lelnek a munkájukban, mert az rengeteg energiájukat, idejüket leköti, s mivel nincs más lehetőségük, így napról napra ugyanabban a taposómalomban teszik a dolgukat.

Vállalkoznod azért érdemes, hogy a munkádért megfelelő ellenértéket kapj és értéket teremtve élvezd annak a gyümölcsét, amit létrehoztál úgy, hogy közben megfelelő mennyiségű szabadidőt és élményt is kapj cserébe.

Hogyan indíthatsz vagy fejleszthetsz egy vállalkozást, hogy ezek a célok megvalósuljanak?

Tudatos folyamat alapján. Ha jól megtervezed és követed a lefektetett lépéseket, akkor olyan (ön)működő rendszert építhetsz ki, mintha csak lego kockákkal dolgoznál.

Melyek az elengedhetetlen és melyek a kerülendő elemei a sikeres marketingnek?

Fontos megértened, hogy ezek a folyamatok és eszközök egymásba épülve tudnak a legjobban működni, tehát nem az számít, hogy ma mi a legtrendibb dolog (amit neked is „alkalmazni kell), hanem az, hogy ezek az elemek megfelelően vannak-e egymáshoz kapcsolva!

marketing sikerei és amit el kell kerülni

Az alábbi területeket TILOS kihagyni a marketing építőkockák közül!

Tervezés

Tudd, hogy HONNAN-HOVA akarsz eljutni! (Sajnos az kevés, ha erre csak azt válaszolod, hogy több pénzt és több szabadidőt akarsz…)

Kinek adsz el?

Ki a célcsoportod? Mi az ő problémája? – Ezt HOGYAN OLDOD meg a vállalkozásoddal?

Eszközök

Miért ELENGEDHETETLEN az online jelenlét? Miért nem segítenek a felkapott online marketing eszközök egy rendszer nélküli vállalkozásnak?

Automatizáció

Hogyan szervezz ki minél több FOLYAMATOT automatizálással a vállalkozásodból? – kezdd el vagy tökéletesítsd a folyamatokat.

Ismeret

ADJ EL ANNAK, aki venni akar, a rossz vevőket pedig küldd el a konkurenciádhoz!

Önfejlesztés

Hogyan készítsd fel a nehézségek megoldására az alkalmazottaidat, amikor nem vagy a cégedben?

Nem kevés szakértő cikkét, videóját néztem (nézem) meg a témában, bújom a szakkönyveket is folyamatos tudásszomjam csillapítására. Tanulásom elején úgy éreztem, nem tudok semmit. Kis idő és felszedett kevés tudás elteltével, ez az érzés még jobban erősödött bennem. Aztán találkoztam Tamással. Beszélgetésünk már az elején izgalmasnak ígérkezett és az érzés, hogy milyen keveset tudok még erősebbé vált bennem. "Randevúnk" végére tele voltam hasznos, új információkkal. Pedig csak egy rögtönzött, ismerkedős beszélgetés volt! Biztosra veszem, hogy fogunk még jó pár szót váltani az online kommunikáció rejtelmeiről! Már várom a következő alkalmat!
Kovács Gergő Péter
Kovács Péter Gergő
Szövegíró, tartalomfejlesztő

Attól, hogy megnézted ezt az oldalt, még nem történt semmi!

Két féle vállalkozó van: 1. aki folyamatosan halogatja a dolgot (Majd, majd, majd…) 2. és van az, aki azt mondja, “Oké, csináljuk!“.

Érdekes módon  mindig az “Oké, csináljuk!” vállalkozó jut előre, mégha a halogató sokkal intelligensebb és sokkal nagyobb potenciál lehetne benne. 

Segédlet az építkezéshez

Tapasztaltam, hogy volt vállalkozó, aki megriadt az ilyen rendszer felépítésétől, pedig tudjuk, ahogy egy házat, Rómát se egy nap alatt építették fel. Az alapok után, jönnek a falak, a tető, a belső kivitelezés, majd jönnek a ház körüli teendők. 

Összegyűjtöttem a legfontosabb marketing fogalmakat és elkészítettem a fejlődő vállalkozás tervrajzát. 

Ismerd meg, hogy folyamatokat kell kialakítanod a hatékonyabb vállalkozásodhoz!

Ha pedig személyesen szeretnél velem találkozni, gyere el a Pécsi Vállalkozói Kamara által szervezett ingyenes eseményre (4 óra). 

“Ne a vállalkozásodban, hanem a vállalkozásodon dolgozz!”