Hol a határod? – Mit tanultam Gordon Ramsaytől

Nem tartozom a sorozatrajongók táborába, ezért egy ajánlás révén tekinthettem bele Gordon Ramsay gasztronómiai valóságshowjába. Fiam osztott meg velem egy epizódot, ahol Gordon nem csupán a konyhában uralkodó kaotikus állapotokat rendezte át, hanem az étteremtulajdonosok fejében rejlő zűrzavart is.

A kiemelt részben egy házaspár rokona, pontosabban a feleség testvére is besegített a tengerparti étterem működtetésében. A belső arculat teljes átalakítását követően azonban folyamatosan bírálta és negatívan szólt az új megjelenésről, állítva, hogy ez a változás eltávolítja az éttermet eredeti karakterétől, ami visszatartja a vendégeket.

Ramsay azonnal cselekedett, konfrontálva a testvért azzal a kérdéssel, hogy támogatás vagy kritika által kíván-e hozzájárulni a családi vállalkozáshoz, hangsúlyozva, hogy ha az utóbbi, akkor azonnal távozzon, mert ezt nem tűri el.

Ez a jelenet bár kemény volt, de világosan megmutatta Ramsay határozottságát és céljai iránti elkötelezettségét. Különösen tetszett ez a kitartás és az a módszer, ahogyan az általa fontosnak ítélt értékek mellett kiállt, HATÁRt húzott.

Meggyőződésem, hogy mint vállalkozó, ugyanezt az állhatatosságot kell tanúsítanod a saját szolgáltatásaid védelmében, függetlenül attól, hogy kivel állsz szemben. Te hogyan állsz hozzá?